onsdag den 7. maj 2014

Udklip fra Jydske Vestkysten - Tønder d. 30.04.2014


Tre stolte ejere med tre dygtige hunde. Carsten Munksgaard, til højre, har en belgisk hyrdehund, mens både Jens Søndergaard og Henning Rohde har labradorer.
Foto: Poul F.Skøtt
Tre stolte ejere med tre dygtige hunde. Carsten Munksgaard, til højre, har en belgisk hyrdehund, mens både Jens Søndergaard og Henning Rohde har labradorer.

Tønder 

To af de tre hundeførere fra Toftlund skal nu have hundene med til konkurrence i Finland.

Et par gange om ugen mødes Carsten Munksgård, Henning Rohde og Jens Søndergaard til træning med deres hunde
Hundene er en hobby for dem alle tre, men det er også en hobby med alvor. Det er målrettet træning, og i sidste weekend gav det resultat:
Henning Rohde og Mimmi vandt det danske mesterskab i nordiske discipliner, Carsten og Fenja blev nummer tre og Jens Søndergaard med Donna blev nummer otte.
- Det er da flot, at vi tre fra Den Civile Hundeførerforening fra Toftlund kommer hjem med så gode placeringer, siger Henning Rohde.
Han har prøvet det før. Med Mimmi, der er en labrador, vandt han også det danske mesterskab i 2011.
For Carsten Munksgård og Henning Rohde betyder første og tredjepladsen, at de skal repræsentere Danmark ved de nordiske mesterskaber i Finland i december. Mesterskaberne holdes i den finske by, Jämijärvi, 200 kilometer fra den finske by, Turku.
- Det er de tre bedste danskere, der skal til Finland. Vi tager derop en uges tid før konkurrencen, så hundene kan vænne sig lidt til klimaet og stedet, fortæller de.
Carsten Munksgård er meget stolt af sin tredjeplads med Fenja, der er en belgisk hyrdehund.
- Der var kun 12 deltagere i konkurrencen om DM. Jeg var nummer 14, men jeg kom med, fordi der var afbud. Og så går jeg hen og snupper tredjepladsen. Det var dejligt, siger han.
Mens ejerne glæder sig over æren og pokalerne, kan hundene se frem til lidt mindre intensiv træning. Der skal være tid til at slappe af mellem konkurrencerne, også når man er en hund.
- Vi træner lidt lydighed, når vi alligevel går tur, men det skal ikke bliver for meget, siger Henning Rohde, og afslører, at Mimmi godt må hvile ud i sofaen.
- Men kun, når den får lov, siger han.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar